▸ Hlovate, i heart you!=) ... ♬
Friday, March 19, 2010
♥ posted at: @5:39 PM


ohh oke, dah 19 march? means, lagi dua hari je cuti sekolah.. damn! naik sekolah nie konpom la dapat result exam aritu.. =_="



err hari nie aku finally nye khatam novel Rooftop Rant written by Hlovate.. so, macam biase lar, aku nak buat satu review pasal mende alah nie.. thankz to Anis bcoz introduced aku kat buku nie.. seriously, it's not just a story.. it's a story that comes alive..

novel nie cerita pasal Khairul Batrisya bte Mazni [ Trisy ].. seorang remaja yg berusia 16 tahun.. come from family yang bermasalah.. so, it makes her to be a student that always under depression.. tenggelam dalam dunia nya yang gelap..

then, dye jumpa satu tempat like heaven to her.. it's called Rooftop of Wisma Topaz.. di situ jugak lah Trisy berjumpa dengan Mohd Zaid [ Jade ]..

Jade seorang lelaki berusia 20 tahun.. bercita-cita ingin menjadi seorang kartunis yang berjaya.. dye matang, penuh dengan falsafah yang memang berhabuk lah sampai bole kalah kan Socrates dan Plato.. mengalami masalah keluarga jugak dan itu menyebabkan dye dibenarkan masuk ke dalam dunia Trisy..

mereka membesar dan menjadi lebih matang bersama-sama meskipun terpisah jauh selama beberapa tahun.. namun, hubungan yang tercipta di dalam hati xkan pernah terputus.. semuanya demi mengejar dreams dyeorg.. Their 'Eternal Happiness'..

tu lah sikit-sikit pengenalan pasal novel nie.. mase aku bace novel nie, seriously aku sendiri rase depress.. mungkin sebab aku faham dengan keadaan Trisy.. ye la, aku pown dari broken family kan.. no one can understand people like us except people who face the same damn life.. "Take a bite from my plate, chew, then talk.. If and only if you do not throw up first".. aku paling suka ayat nie dowh..

novel nie xde pasal cintan-cintun kalo itu yang korang harap mase bace.. no, sure it's not.. it's about family, dreams, friends, religion and life.. means, there's many thing that i can learn from this book.. Hlovate really made up an awesome story.. if u wanna know better, u must read it first.. then, u'll know how it feels being a teenagers that have family as good as no family at all..

Life breaks us all, but in the end, we are stronger in the broken places..

ohh aku hanyut lagi dalam karya-karya Hlovate.. i heart u Hlovate..=)

p/s : ayu dah kembali ke dunia blogging oke.. nie link blog dye yg baru.. DEATHWISH

◂◂ travel back in time ♪ // back to top \\ ♪ back to the future ▸▸
© All Rights Reserved 2011