▸ A story between stupid girl and blind boy . ... ♬
Friday, August 12, 2011
♥ posted at: @10:24 PM


dalam life nie kita tak boleh nak main jangka-jangka sangat kan ? banyak bende yang jadi unexpectedly.

kadang-kadang dalam masa sehari je strangers boleh jadi family dan yang family boleh jadi strangers.

kadang-kadang kita rasa lonely even dalam satu group yang meriah.

kadang-kadang kita pandang orang tu sekali imbas je tapi, boleh bawa sampai ke mimpi.

kadang-kadang kita tak sedar orang di sisi kita mencintai kita.

kadang-kadang hidup nie macam karma. hari ni kita hurt orang, esoknya orang hurt kita.

kadang-kadang kita rasa nak nangis tetiba, kadang-kadang kita rasa nak gelak tetiba. gila kan ?

kadang-kadang kita bangun dengan senyuman dan tidur semula dengan air mata.

kadang-kadang kata-kata yang keluar dari mulut tak seiring dengan kata-kata hati kita.

kadang-kadang senyuman tu membawa seribu makna yang sukar ditafsir.

kadang-kadang kita lupa hargai apa yang ada di hadapan kita sebab kita terlalu asyik memandang yang jauh.

kadang-kadang kita rasa takut nak melangkah ke hari esok.

kadang-kadang tak kira apa jua kita lakukan, dia tetap tak kan nampak.



well, em ayat yang last tu buatkan aku teringat something pulak.

let say, ada one girl ni having a best friend relationship with a boy. firstly, aku nak tanya lelaki dan perempuan boleh ke jadi kawan baik sahaja ? ya atau tidak jawapan korang, pasti ke ? bende nie subjective. it depends on the person rite.

okey, if dyeorg jadi best friend, and dalam tak sedar, that girl fall in love dengan boy tu. tapi dye takut nak luahkan sebab tak nak hubungan best friend tu terputus if boy tu tak de feeling pun kat dye. but at the same time, feeling girl tu semakin mendalam kat boy tu. so, dalam tak sedar, dari perlakuan dye, perbuatan dye, memang dah terJELASkan isi hati dye. orang sekeliling semua nampak dengan JELAS. tapi, still, boy tu BUTA. haha. that's what a life to be rite. not fair. she's dying loving that boy. but, that blind boy still cant see her heart and fall in to another girl who came out of nowhere.

you know what, even dah jadi macam tu, hati girl tu tetap tak berubah lagi. yes, it hurts berada di sisi orang yang tak pandang walau sikit pun kat dye. nak tau apa yang buat dye bertahan kat sisi boy tu? she still remember, that blind boy is her best friend. that relation is more important than her feelings.

aku pernah cerita story nie kat best friend aku. fyi, my best friend is a boy. he said, "there's a reason why that blind boy cant see that girl's heart. just accept that. feelings and heart cant be forced rite ? let him go for that time. if he is meant for that girl, one day, he'll realize and come back to her. in life, we need to believe the fate."

tapi ada satu yang buat aku gelak. bila aku tanya lelaki dan perempuan boleh ke jadi best friend, dye jawab TAK. haha. mostly people fikir macam tu and yet, they still have a best friend from different gender. I ask him, "if you said no, boys and girls cant be best friend, then what are we ?" dye mula fikir balik. haha. funny.

ehem ! aku nak clear kan something, story that stupid girl dengan that blind boy tu contoh je. bukan true story or my story with my best friend tu yeeeee. story macam tu banyak kali dah jadi dalam anyone's life rite.

◂◂ travel back in time ♪ // back to top \\ ♪ back to the future ▸▸
© All Rights Reserved 2011